Huidverjonging

ontharing

Huidverjonging met intens licht

Couperose en tal van andere vasculaire en pigmentaire aandoeningen, veroorzaakt door leeftijd, zonlicht en hormonale veranderingen kunnen met intens licht op een eenvoudige, snelle en definitieve manier worden verholpen. Ook bruine vlekken op de handen, benen en andere delen van het lichaam kunnen door deze behandeling verwijderd worden, zowel bij mannen als vrouwen.

ontharing ontharing

Wat gebeurt er bij een behandeling?

De menselijke huid beschikt over een zogenaamd optisch venster. Door keuze van een gepaste filter, is het mogelijk om selectief pigment of bloedvaten te bereiken, zonder de omliggende huid te beschadigen. Indien de intense lichtstraal terecht komt op donkere pigmentcellen zullen zij het licht absorberen en omzetten in warmte:

  • bloedvaten worden hierdoor op een adequate manier afgesloten.
  • pigmentcellen worden ontbonden in hun enkelvoudige componenten en vervolgens door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd.
  • Als aangenaam neveneffect kan een verbetering van de rimpeltjes en de veerkracht van de huid optreden.

Onmiddellijk na de behandeling kan men de dagelijkse activiteiten gewoon verderzetten.

Hoe dikwijls moet ik behandeld worden?

Er zijn reeds opmerkelijke resultaten na één behandeling. Aangezien het lichaam een zekere tijd nodig heeft om de reststoffen van het vernietigde pigment en de afgesloten bloedlichamen af te voeren, kan men het effect van de behandeling pas na een periode van ongeveer 3 tot 4 weken volledig inschatten.

Zelfs bij grotere aandoeningen zijn gewoonlijk niet meer dan 2 tot 3 behandelingen noodzakelijk.

ontharing ontharing

Is het pijnlijk?

De pulsen duren slechts een fractie van een seconde en men voelt een lichte prikkeling. Bovendien wordt het handstuk gekoeld tot 20°, wat de pijngewaarwording vermindert en de veiligheid verhoogt.

Door de sterke straling van het intens licht ontstaat in de beperkte, onmiddellijke omgeving van het behandelingsgebied een “micro zonnebrand”. Een lichte roodheid van de huid is hiervan het gevolg, maar deze verdwijnt normaal binnen de 24 uur. In sommige (zeldzame) gevallen kunnen blaasjes of zelfs korstjes voorkomen die echter ook in een paar dagen verdwijnen.

Uw eerste afspraak

Aan de hand van een intake gesprek wordt het huidtype bepaald. Tevens wordt er een kleine test uitgevoerd en de meest geschikte behandeling voorgesteld. Deze wordt zorgvuldig gedocumenteerd.

Wat moet ik zelf doen om de behandeling te optimaliseren?

Aangezien het intens licht vooral inwerkt op de pigmenten die zich in de huid bevinden, zal een lichte huid des te efficiënter behandeld kunnen worden.

  • Het is daarom aangeraden de huid gedurende 3 weken voor de esthetische behandeling niet bloot te stellen aan uv-stralen van de zon of zonnebank.
  • Ook naderhand moet de bestraalde huid 4 weken worden beschermd tegen intensieve zon om pigmentwijzigingen te voorkomen.
  • Gebruik van zelfbruiners gedurende de 2 weken voorafgaand aan de afspraak moet ten stelligste afgeraden worden.