Laserontharing

ontharing

Laserontharing met Lightsheer diodelaser

De klassieke methodes van haarverwijdering zijn heel pijnlijk, tijdrovend en dienen met de regelmaat van een klok herhaald te worden om het teruggroeiend haar te verwijderen. Ongewenste lichaamsbeharing is voor veel vrouwen en mannen dan ook een vervelend ongemak.

De lasertechniek biedt voor al deze ongemakken een definitieve oplossing: de behandeling is doeltreffend, pijnarm, veilig en geeft een duurzaam resultaat.

Wat gebeurt er bij een behandeling?

ontharing

Het intens licht wordt geabsorbeerd door de haarkleurstof, melanine. Via die weg worden de celstructuren van het haar en de haarwortel vernietigd, en kan er op de behandelde plaats geen haar meer terug groeien. De huid absorbeert dit licht niet en blijft onbeschadigd. Onmiddellijk na de behandeling kan men de dagelijkse activiteiten gewoon verder zetten.

Hoe dikwijls moet ik behandeld worden?

Er zijn meerdere behandelingen nodig. Naargelang huidtype, de te behandelen lichaamszone en het type beharing, kan dit aantal variëren van 3 tot 8 behandelingen. Onze haren doorlopen een ontwikkelingscyclus. Enkel in de groeifase zijn ze gevoelig voor de lichtstraal en kunnen ze vernietigd worden. In de voorafgaande rustfase wordt het haar niet beïnvloed. Slechts 20% van onze haren bevinden zich in die groeifase. Tussen twee opeenvolgende behandelingen is er een pauze van ongeveer 6 tot 8 weken. Op dat moment zit weer een ander deel van de haren in de groeifase. Na elke behandeling groeien er minder haren terug en worden ze ook fijner en lichter.

ontharing ontharing

Is het pijnlijk?

Deze methode is veel minder pijnlijk dan harsen of ontharen met pincet. Men voelt enkel een lichte prikkeling. Bovendien wordt het handstuk gekoeld tot 3° en wordt er gewerkt met koelende gels, zodat de pijngewaarwording nog verminderd en de veiligheid verhoogd wordt.

Wat moet ik zelf doen om de behandeling te optimaliseren?

  • de te behandelen zone 1 à 2 dagen vooraf scheren. In geen geval mogen de haren geharst of uitgerukt worden! Enkel de haren die tot in de haarwortel vastzitten kunnen vernietigd worden. Ook tussen de sessies in wordt niet geharst.
  • minstens 1 maand voor het starten van de behandeling moet blootstelling aan zon of zonnebank vermeden worden. Hoe donkerder de haren en hoe lichter de huid, hoe beter het resultaat.
  • tussen de verschillende behandelingssessies wordt de zon vermeden, en wordt er zeker niet onder de zonnebank gegaan.
  • zelfbruiners worden niet gebruikt en de haren mogen ook niet gebleekt worden (tot 2 weken voor de afspraak). bescherm tijdens de eerste 2 weken na de behandeling de huid te allen tijde tegen de zon